В Умані 90 рятувальникиів пильнуватимуть хасидів – в місто прибули вже понад 2 тисячі прочан

27 Вересня 2016 13:20
provce.ck.ua

provce.ck.ua

В Умань прибуло вже понад 2 тисячі прочан – брацлавських хасидів, які цими вихідними  святкуватимуть Рош-га-Шана – юдейський Новий Рік. Із 2 на 3 жовтня розпочнеться 5777-й рік за їхнім календарем.

Усього прочан цьогоріч очікується понад 30 тисяч, вони їдуть до Умані, бо там похований цадик (праведник) Нахман, а його могила – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму.

До охорони громадського порядку в місті приступило вже 450 поліцейських. А також посилив свою діяльність спеціальний зведений загін Управління ДСНС України у Черкаській області.

Так, 26 вересня рятувальники Уманського районного відділу розгорнули спеціальний наметовий табір. На території містечка сконцентровано техніку та особовий склад зведеного аварійно-рятувального загону, до складу якого увійшли сили з пожежно-рятувальних підрозділів Христинівського, Тальнівського, Маньківського, Звенигородського, Жашківського, Катеринопільського, Лисянського та Монастирищенського районів. Загалом це 90 чоловік особового складу та 17 одиниць оперативно-рятувальної техніки.

Крім того до складу загону прибули фахівці відділення водолазних рятувальних робіт, групи піротехнічних робіт, відділення радіаційого, хімічного та біологічного захисту та медичної служби з аварійно-рятувального загону спецпризначення.