Учителька історії з Городища стала заслуженою – звання вручав Президент

2 Жовтня 2016 18:08
802f2b83ffc1754dfc3c5c23ea08c658_1475329975_wysiwyg

president.gov.ua

У суботу 1 жовтня Президент України Петро Порошенко вручив чотирьом українським освітянам – переможцям конкурсу “Учитель року – 2016” – відзнаки про присвоєння почесного звання “Заслужений вчитель України”. Серед нагороджених – учитель історії Городищенського економічного ліцею Олена Бурлака, пише видання horodysche.info.

Вона удостоїлася почесного звання за “вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм”.

Президент України подякував вчителям за якісне виховання молодого покоління українців, наголосив, на важливості професії освітян. Пообіцяв, що наступного року зарплата вчителів зросте на третину.

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2016” проходив навесні цього року. Олена Бурлака стала переможцем у номінації “Історія”. Вона якнайкраще представила Черкащину на всеукраїнському рівні. Олена Вікторівна закінчила Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького. Працює вчителем трохи більше 10 років. Спочатку викладала історію у Мліївській ЗОШ № 1, а з 2007 року працює в Городищі. Її поважають колеги та учні. Кожен її урок не схожий на інший, вона уміє зацікавити дітей.

president.gov.ua

president.gov.ua

“Педагогіка для мене – це покликання і здійснення дитячої мрії, головне прагнення до ідеалу, якою є моя мама-учитель, і яка наповнила моє серце бажанням сіяти розумне, добре, вічне, – розповідає Олена Бурлака. – Разом ми часто пригадуємо мої перші “уроки” з ляльками, з молодшою сестричкою… Минали роки мого навчання, і в свідомість поступово вкарбувалося переконання: “Учитель – професія від Бога. Усі інші – від учителя”.

Цього року Олена Бурлака також стала лауреатом районної примії ім. С.С. Гулака-Артемовського.