У Каневі львівське сміття впізнали за накладними

12 Жовтня 2016 17:27

На сміттєзвалище в село Бобриця на Канівщині несанкціоновано завезли вантажівку сміття зі Львова. Це 30-40 кубометрів відходів.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції, що організували у Канівській міській раді, повідомляє видання “Канос”.

На підтвердження того, що відходи дійсно із Львівського сміттєзвалища, учасники прес-конференції продемонстрували, зокрема, платіжки львів’ян, знайдені серед сміття.

pywfhuwiqbe

В.о.начальника Канівського відділення поліції Сергій Ждан зауважив, що відповідний факт зафіксований і найближчим буде проведена перевірка. Також правоохоронець повідомив, що доречно було б організувати чергування територією сміттєзвалище двох осіб, які могли б оперативно повідомляти поліцію про факти несанкціонованого завезення сміття.

gdq_7vgmqzi

За словами начальника КП “ЖЕК” Андрія Шацьких, зараз на в’їзді до сміттєзвалища встановили шлагбаум.

У свою чергу, в.о.керуючого справами Канівської міської ради Володимир Святелик доручив підготували лист до обласної екологічної інспекції та міського голови Львова Андрія Садового з метою розібратися в цьому інциденті.

pravda.lutsk.ua

pravda.lutsk.ua

Тим часом, як повідомляють ЗМІ, львівське сміття з літа і досі активно курсує Україною.  5 жовтня тверді побутові відходи зі Львова “приїхали” на санкціоноване звалище у Решетилівку на Полтавщині, а раніше “добралися” до Дніпра. Поїзд сміттєвозів до населених пунктів Дніпропетровської області блокували активісти та правоохоронці. А буквально вчора львівське сміття виявили в заповіднику “Древлянський”  в Народицьому районі Житомирської області, повідомляє zhitomir.info.

Нагадаємо, в кінці травня цього року у Львові, на найбільшому сміттєзвалищі України в селі Великі Грибовичі сталася пожежа. Площа загоряння займала 2 гектари. На ліквідацію пожежі пішло більше трьох діб. 30 травня трапився обвал і під сміттям опинилися пожежники. Трьох загиблих рятувальників знайшли протягом доби під завалами відходів. Після трагічного випадку на Грибовицькому сміттєзвалищі, туди перестали вивозити сміття. Тоді підприємство “АВЕ-Львів”, що обслуговує місто, почало “підкидати” відходи до звалищ в області, пише energolife.info.