Під Черкасами знайшли рекордний склад касетних авіабомб (фото)

13 Жовтня 2016 13:31

Уранці в середу 12 жовтня оперативно-диспетчерська служба Управління отримала повідомлення про те, що на полі поблизу села Руська Поляна біля Черкас було виявлено боєприпаси часів Другої Світової війни.

Як стало відомо, небезпечні знахідки вимило дощами. Їх виявив коло лісопосадки агроном місцевого сільськогосподарського підприємства, який здійснював об’їзд соняшникових полів.

ck.dsns.gov.ua

ck.dsns.gov.ua

Сапери аварійно-рятувального загону спеціального призначення оперативно прибули на місце події та ідентифікували боєприпаси як кілограмові німецькі касетні авіаційні бомби АО-1. Під час проведення додаткового обстеження підозрілої території піротехнічна група загалом виявила та вилучила 41 таку авіабомбу.

За словами керівника піротехнічної групи Володимира Кравця, авіаційні бомби не спрацювали, бо, швидше за все, були скинуті з невеликої висоти.

За всю історію діяльності саперів Управління ДСНС у Черкаській області, це найбільша кількість авіаційних бомб, що були знайдені в одному місці.

ck.dsns.gov.ua

ck.dsns.gov.ua

Знайдені боєприпаси вивезли на спеціальний полігон, де вони були знищені.

Для довідки: з початку року піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення виявлено та знищено вже 727 різноманітних боєприпасів часів війни.