Черкаські вулиці в іменах: Ложешнікова (відео)

21 Жовтня 2016 09:00

lozheshnikov2На честь загиблих воїнів АТО у Черкасах перейменували 12 вулиць, одна із них, яка свого часу була названа на честь Надії Крупської, віднедавна носить ім’я Володимира Ложешнікова.

Перша назва вулиці – Привокзальна. У передвоєнний час і аж до лютого 2016 року вона носила назву Надії Крупської, дружини Володимира Леніна. Питання про перейменування гостро стояло в перші роки незалежності України, але лише з прийняттям закону про декомунізацію назву вулиці змінили на честь патріота України, загиблого воїна АТО – Володимира Ложешнікова.

Володимир Ложешніков корінний росіянин, більше 30 років тому приїхав до Черкас. Працював заступником начальника карного розшуку Соснівськокого району. Коли розпочалася війна вирішив стати на захист Батьківщини і піти добровольцем на фронт. У серпні 2014 року під Іловайськом загинув від тяжкого поранення.

На сороковий день після смерті Володимира, його колеги, товариші і знайомі почали збирати підписи під ініціативним листом щодо перейменування вулиці на честь загиблого героя. Громадські організації та й самі містяни підтримали цю ініціативу.

Володимира згадують, як людину з відкритою душею, до якої завжди тягнулися інші. Він часто підтримував і допомагав навіть тим, хто цього не був вартий, – кажуть друзі. Вони переконані – Ложешніков заслуговує на те, щоб про нього знали і шанували його подвиг.

На деяких будівлях по вулиці Володимира Ложешнікова ще залишилися таблички зі старою назвою. Однак, місцеві жителі впевнені, що з часом і їх змінять.
Перейменовуючи вулиці – ми закарбовуємо у пам’яті героїв, які гідно захищали свою Батьківщину, які творили нове світле майбутнє для нас.

По темі: