Смілянські бібліотекарі книгами пам’яті жертв Голодомору підпирають монітори (фото)

24 Жовтня 2016 08:20

Обурливим і цинічним практицизмом у черкаському Молодому Народному Русі назвали дії бібліотекарів Смілянської центральної міської бібліотеки імені Олени Журливої, які використовують “Національні книги пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 років. Черкаська область” як підставки для моніторів.

facebook.com/mnr.cherkasy

facebook.com/mnr.cherkasy

“Вражає те, що працівники і відвідувачі бібліотеки вважають подібні прецеденти нормою, – зауважують молодорухівці на офіційній сторінці “Молодий Народний Рух.Черкаси” в соцмережі. – Постає логічне питання: які ще заходи планує організувати Смілянська центральна бібліотека до Дня пам’яті жертв голодоморів, що припадає на четверту суботу листопада?”.

facebook.com/mnr.cherkasy

facebook.com/mnr.cherkasy

facebook.com/mnr.cherkasy

facebook.com/mnr.cherkasy

Нагадаємо, що “Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні” — є одним із найвагоміших результатів діяльності з дослідження Голодомору та вшанування пам’яті його жертв з нагоди 75-х роковин трагедії. Видана на замовлення Українського інституту національної пам’яті (УІНП) у 2008 році. Як повідомляють на Вікіпедії, до 18 регіональних томів внесено понад 13 тис. населених пунктів і включено імена 882510 мешканців України, що померли від голоду в 1932—1933 роках.