Допоможемо Порошенку і Клімкіну

25 Жовтня 2016 10:15

kyivЗа сьогоднішніх обставин надзвичайно простою та зрозумілою мусить бути українська зовнішньополітична доктрина.

Наших геополітичних друзів, ворогів та тих, хто вичікує, ідентифікувати дуже легко: після окупації Росією Криму та частини Донбасу міжнародні інституції, зокрема ООН, кілька разів зверталися до теми України, і голосування з цих питань дали чітке розуміння того, як держави-члени ООН ставляться до нашої крани.

Як відомо, в ООН було, як мінімум, два показові, тестові голосування з огляду на визначення ставлення всіх держав до України. Перше було ще у 2014 році в контексті голосування за резолюцію Генасамблеї ООН про підтримку територіальної цілісності України. Друге голосування – за обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН у 2015 році.

З цих голосувань чітко видно, що держави, що потребують особливої роботи нашого зовнішньополітичного відомства, і як результат – в багатьох з цих країн вже третій рік не призначено послів або не замінено послів доби Януковича, які обґрунтовували «руськоміровський» вибір України!

Так, не призначені посли в Білорусі, Вірменії, Казахстані, Грузії, Чехії, Словаччині, Румунії…

Відсутні посли також в Данії, Швеції, Швейцарії…

Досі не призначено керівника місії України при НАТО!!!

Тож, настав час громадськості допомогти Президенту Порошенку та міністру закордонних справ Клімкіну негайно призначити професійних та патріотичних дипломатів!

Микола Томенко, лідер Громадського руху “Рідна країна”, доктор політичних наук
Блог на сайті lb.ua