“Вертодром Януковича” прийняв за рік 4 рейси

26 Жовтня 2016 17:54
export-dsc_9199_v1

Фото Федора Гонци

Вертодром “Канів” в селі Пекарі на Черкащині впродовж 2016 року прийняв 4 рейси. А утримання об’єкту не потребує бюджетних коштів. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит інтернет-видання “Kanos” з Міністерства інфраструктури України.

У Міністерстві повідомили, що за 9 місяців 2016-го року на вертодромі “Гелікоптерний майданчик “Канів” (Пекарі) було виконано лише 4 рейси. Також у відомстві спростували інформацію, оприлюднену у ЗМІ, зокрема, на сайті Укрінформу, що держава витрачає на утримання вертодрому “Канів” майже 2 млн грн. щороку. За інформацією чиновників, утримання вертодрому не потребує бюджетних витрат та, відповідно, не передбачене в проекті бюджету на 2017-й рік.
yrlxrkjbeua
Видання “Рідна Черкащина” вже цікавилося функціонуванням вертодрому в Пекарях. Тоді нам повідомили, що за 2014 рік майданчик прийняв один політ.

Нагадаємо, що вертодром у Пекарях Вертодром “Гелікоптерний майданчик Канів (Пекарі)” знаходиться на балансі Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух). Почав працювати з 1 березня 2013 року. Це комплекс загальною площею 8,5 гектарів, розташований за 8 км на південний схід від міста Канева та в межах 1 км від села Пекарі Черкаської області. Вертодром має злітно-посадковий майданчик, руліжні доріжки, 10 гелікоптерних стоянок, термінал з пропускною спроможністю обслуговування до 50 пасажирів на годину, конференц-залу та автостоянку. Він обладнаний сучасними засобами зв’язку, навігації та спостереження і світлосигнальною системою. Хоча об’єкт запустили для туристів, фактично, єдиним туристом, який користувався послугами гелікоптерного майданчика, був Віктор Янукович.