Блокування техніки й поліція в Бучаку – чим завершилася сутичка між активістами й дослідниками (відео)

7 Листопада 2016 09:31

ozero_buchakУ селі Бучак, де мають намір будувати Канівську ГАЕС, стався інцидент між представниками громадськості та працівниками міжвідомчого центру інженерних досліджень, котрі займаються вивченням території, відведеної під будівництво Канівської ГАЕС.

Про це пише видання “Kanos” із посиланням на інформацію активістів.

Інцидент стався 2 листопада. Активісти, серед яких були жителі села Григорівка та представники добровольчого українського корпусу “Правий сектор”, намагались з’ясувати, чи є у працівників необхідна дозвільна документація на проведення бурильних робіт. Ті у відповідь повідомили, що активісти не мають права безпідставно вимагати її та порадили звертатись до представників ПАТ “Укргідроенерго”, підрядниками є.

Це обурило людей, а тому вони заблокували техніку дослідників та викликали на місце події поліцію, щоб зафіксувати  інцидент.

На місце прибули також заступник директора юридичного департаменту ПАТ “Укргідроенерго” Олександр  Формагей та заступник генерального директора з перспективного розвитку ПАТ “Укргідроенерго” Юрій Литвиненко. Вони досить конструктивно і зважено поспілкувались з активістами, заявивши про те, що наразі мова не йде про будівельні роботи самої ГАЕС, а лише вишукувальні.

Після цього, представники поліції опитали тих, хто їх викликав, але так і не виявили нічого протизаконного, а тому на цьому інцидент був вичерпаний.