Після найхолоднішої ночі 16 листопада прогнозують суттєве підвищення температури

15 Листопада 2016 18:30
Фото Mandrivnic Cherkasy

Фото Mandrivnic Cherkasy

14 листопада на Черкащині намітився перехід середньодобової температури повітря через 0° у бік зниження. Завтра, 16 листопада на Черкащині, за рахунок вторгнення арктичного холоду, спостерігатиметься найхолодніша ніч за останній час – до 5-10º морозу, вдень – до 4º морозу.

Однак, як зауважують в обласному гідрометеоцентрі, робити висновки про встановлення стійкого зимового режиму погоди поки що зарано, у найближчі дні в нашому краї очікується суттєве підвищення температурного фону. У 2015 р. стійкий перехід до зими відбувся по області лише 28-29 грудня, що на місяць пізніше середніх багаторічних строків.

Уже із 17 листопада температура повітря дещо підвищиться: вночі до 6º морозу, вдень до 5º тепла. Упродовж 18-20 листопада у наш край почнуть надходити теплі повітряні маси із південного заходу, тому стане ще тепліше: вночі близько 0º, вдень до 8º тепла.

Істотних опадів до кінця тижня не передбачається, але щодня місцями спостерігатиметься на дорогах ожеледиця, тому синоптики радять водіям та пішоходам бути ще більше уважними та обережними.