У Мінекології шукали компроміс у створенні парку “Холодний Яр”

22 Листопада 2016 17:21
stezhkamu.com

stezhkamu.com

Пропозиції щодо вдалого розподілу земельних ділянок, які мають увійти до складу проектованого національного природного парку “Холодний Яр” обговорили в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда представили матеріали щодо альтернативного варіанту розташування природного парку “Холодний Яр”.

“Створюючи національний природний парк, маємо зважено підійти до питання встановлення його територіальних меж, – сказав Віталій Коваль. – При цьому необхідним є врахування думки громади. Тому напрацьовані пропозиції мають максимально задовольнити усі сторони процесу”.

unnamed

Водночас представники міністерства та комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи запропонували власні варіанти розташування природного парку.

“Національний природний парк “Холодний Яр” – це об’єкт загальнодержавного значення, – сказав директор Департаменту з питань заповідної справи Мінекології Ігор Іваненко. – Його створення сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу в населених пунктах, а також туризму. Водночас маємо об’єднати зусилля та знайти компромісне рішення з урахуванням думки громади для створення цілісного комплексу”.

У подальшому робоча група з вивчення питання створення національно-природничого парку “Холодний Яр” спільно з Мінекології планують детального дослідити можливість розміщення НПП з урахуванням включення земель як лісогосподарського значення, так і земель запасу на території Чигиринського та Кам’янського районів.

За матеріалами Черкаської ОДА