Міноборони відбирає частину дендропарку “Софіївка” в Умані

23 Листопада 2016 09:41
 necu.org.ua

necu.org.ua

Міністерство оборони України через квартирно-експлуатаційний відділ м. Біла Церква хоче вилучити 10 гектарів Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України в Умані.

Відповідний позов за поданням військового прокурора внесений до господарського суду Черкаської області, повідомляє Національний екологічний центр України.

Земельна ділянка, яка раніше знаходилась у користуванні Міністерства оборони України, була надана у постійне користування дендропарку за рішенням Уманської міської ради від 15.09.2006р. № 4.12-4/5.

За наступні 10 років працівники парку провели відновлення занедбаних земель на площі та створили фундуковий розсадник, де зібрано найбільшу на теренах України і Східної Європи колекцію фундука.

Земельна ділянка обнесена парканом із залізобетонних плит, підведені мережі водопроводу, влаштовано крапельний полив, електропостачання, на що було витрачено понад 2,5 млн. гривен бюджетних коштів.

Проте Міноборони вирішило, що колись непотрібна їм ділянка знову необхідна для якихось цілей. Не маючи жодних юридичних підстав повернути ділянку, Міноборони пробує відібрати її силоміць, через суд, пише НЕЦУ.