У Золотоноші ліквідовують наслідки крупної аварії в електромережі

23 Листопада 2016 10:27

maxresdefaultЦентральна частина Золотоноші майже весь день 22 листопада провела без світла. Живлення раптово зникло на вулиці Шевченка – від Садового проїзду і аж до Соборної. Сюди ж потрапила і частина Черкаської. За оцінками місцевих енергетиків, причиною негоди стало коротке замикання магістральних кабелів, що лежать під землею. Аварія зупинила роботу чималої кількості підстанцій, деякі не працюють досі.

Над відновленням роботи локальних підстанцій фахівці працюють вже майже добу. Дедлайни критичні, адже без струму учора залишились світлофори, офісні приміщення, банк, найбільші магазини та адмінбудівлі. Та найнебезпечніше – три будинки на Соборній, проблему з якими досі вирішити не вдалось. Тут ситуація найскладніша: всі локальні пункти живлення вдалося перевести на резервні лінії, а от на підстанції №631, за словами в.о. керівника РЕМу Руслана Керея, з ладу вийшли лінії обидві. Мертва зона охоплює нині будинки №№16, 18, 22 та навколишні приватні домоволодіння.

Поки фахівці займаються справами вузькими, містяни з посадовцями вирішують побутові. Відсутність світла впродовж доби хоч і не є надкритичною, проте чимало квартир на Соборній без струму не мають змоги повноцінно опалювати свої помешкання.

Учора вже пізно увечері, після повідомлень на Гарячу лінію, відбулася зустріч з тамтешніми мешканцями. Про всяк випадок тим власникам квартир, котрі зіткнулися з відсутністю опалення, запропонували місця для нічлігу у спальному комплексі санаторної-школи інтернат, а також один номер у готелі “Зоря”. Охочих зігрітись не знайшлось, а вже на ранок комунальники підвезли підстанцію для вирішення дрібних побутових проблем у вигляді заряджання телефонів тощо. Прямо зараз має розпочатися ще й поквартирний обхід, аби виявити потреби літніх людей під час цього форс-мажору.

Наразі, окрім термінових робіт на Соборній, із Черкас виїхала лабораторія, котра буде визначати місце короткого замикання. Для цього експерти озброїлись спецобладнанням, адже без нього довелося б перекопати ледь не гектар землі на вулицях міста. До кінця дня енергетики зобов’язалися повністю відновити електропостачання.

Джерело: zolotonosha.ck.ua