Депутат вимагає в СБУ перевірити діяльність фірми “Сміла Енергоінвест”, яка влаштувала холодомор у місті

24 Листопада 2016 11:53
styler.rbc.ua

styler.rbc.ua

Депутат Черкаської обласної ради Сергій Воронов звернувся до начальника Управління Служби безпеки України в Черкаській області щодо діяльності офшорної фірми “Сміла Енергоінвест”.

Про це повідомляють у ВО “Свобода”.

Націоналіст переконаний, що діяльність фірми “Сміла Енергоінвест” створює загрозу життєво важливим інтересам України, зокрема в суворий зимовий період майже стотисячне місто в самісінькому центрі країни може залишитися без опалення в будь-яку хвилину. Причиною цьому є шалені борги, які згадана фірма має перед НАК “Нафтогазом”. На думку депутата, вони мають штучний характер адже бенефіціарні власники підприємства зареєстровані на Кіпрі, тож і вся діяльність горе-фірми спрямована на виведення коштів в офшорні зони, а не надання якісних послуг теплопостачання для населення.

“Після того, як керівництво міста, фактично, усунулося від вирішення проблеми теплопостачання Сміли, обласним очільникам вдалося тимчасово врегулювати це питання. Однак проблема не вирішена, а просто відтермінована за рахунок виплат комунальними закладами коштів за опалення, так би мовити “на перед”. Абсолютно не зрозуміло за рахунок чого керівництво офшорної прокладки збирається віддавати борг. Тож подібна ситуація відключення всього міста може повторитись в будь-яку секунду, тому  вимагаю розслідувати діяльність згаданої фірми, а також притягнути до відповідальності винних осіб, через діяльність, чи бездіяльність яких виникла подібна ситуація”, – зазначає  Сергій Воронов.