Педагогічна замість Богуна: в Кам’янці патріотичні назви вулиць хочуть замінити на нейтральні

12 Грудня 2016 15:48
perejne______________729x547

khm.depo.ua

У Кам’янці депутати під час сесії міської ради 8 грудня проголосували за повторне перейменування декомунізованих вулиць.

Згідно Закону про декомунізацію назви вулиць і провулків міста Кам’янка з ініціативи місцевої громади було перейменовано Черкаською обласною державною адміністрацією на честь українських героїв. Після цього ряд місцеві активісти добилися, аби назви вулиць були нейтрального змісту.

У результаті, замість вулиць імені Дмитра Донцова, Степана Бандери, Січових Стрільців, Івана Богуна, Братів Чучупаків було запропоновано назви: Зелена, Миколаївська, Педагогічна та інші, розповідають у ВО “Свобода”.

Націоналісти зауважують – за рішення про повторне перейменування голосували (вже втретє) представники ВО “Батьківщина”, Аграрної партії України, ВО “Черкащани” та Соціалістичної партії України

свободівці не дали жодного голосу за це рішення та підняли на сесії питання про розпуск “прокомуністичної” топонімічної комісії та засудили незаконне відновлення пропаганди “совкових” символів.