Вибори в ОТГ на Черкащині: на дільницю приходила голосувати громадянка РФ

19 Грудня 2016 07:20

У неділю 18 грудня  на Черкащині обиратили голів та депутатів трьох громад: Тальнівської міської, Стеблівської селищної (Корсунь-Шевченківський р-н) та Набутівської сільської (Корсунь-Шевченківський р-н). 

Як повідомили у Громадянській мережі “Опора”, на одну з дільниць Тальнівського району (йдеться про ДВК №710559) із запрошенням для голосування прийшла громадянка Російської Федерації. Голова ДВК відмовила їй у можливості взяти участь у виборах.

focus.ua

focus.ua

Громадянка Росії пояснила свій прихід тим, що отримала запрошення прийти та проголосувати, адже була внесена до списку виборців. Тому прийшла на дільницю запитати чи має вона взагалі право проголосувати на цих виборах. Варто значити, що ця особа має дозвіл на проживання в Україні та місцеву реєстрацію.

Спостерігачі “Опори” повідомили поліцію про цей інцидент. Правоохоронним органам варто звернути увагу на те, яким чином ця особа потрапила до списку виборців. Виборча комісія, в свою чергу, повинна повідомити про цей казус Тальнівське відділення ведення Державного реєстру виборців.

Нагадаємо, що в неділю 18 грудня 2016 року в Україні відбувалося голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах. За результатами голосування буде обрано 76 сільських голів, селищних голів – 46, міських голів – 21, а також відповідні місцеві ради та 1 старосту.