Генпрокурор узяв на контроль розслідування наруги над єврейською святинею в Умані

21 Грудня 2016 18:00

3e8f6bf6-6973-4721-abb5-e9dbf23766c9_w987_r1_sГенеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив на неприпустимості проявів антисемітизму і релігійної нетерпимості. Він повідомив, що дав доручення прокурору Черкаської області взяти під жорсткий контроль процес розслідування кримінального правопорушення, вчиненого у синагозі, що знаходиться біля Могили цадика Раббі Нахмана в Умані. “Я взяв під особистий контроль розслідування вказаного інциденту і скасував відпустку обласного прокурора”, – зазначив Юрій Луценко сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді, коментуючи події в Умані.

«Це дуже груба антиукраїнська провокація. Справжні українці до цього не причетні. Запевняю, хто б її не зробив, він буде покараний», – підкреслив Генеральний прокурор. «Цей випадок – є викликом і він перебуває на моєму контролі», – додав він.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року в м. Умань по вул. Белінського на могильному комплексі, де паломники-хасиди здійснюють релігійні обряди, виявлено голову свині та залишки речовини червоного кольору.

За вказаним фактом слідчим відділом Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області внесено відомості в ЄРДР за кваліфікуючими ознаками, передбаченими ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

На даний час проводиться комплекс слідчих та оперативних заходів, направлених на встановлення осіб причетних до скоєння злочину.