Черкаський лижник виборов три нагороди на Кубку світу

19 Січня 2017 18:40

Григорій Вовчанський із Черкащини виборов три нагороди на Кубку світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Змагання такого рівня вперше проводяться в нашій державі. Змагання відбуваються в Західному реабілітаційно-спортивному центрі на Львівщині.

Як пише “Черкаський спорт”, Вовчанський у категорії стоячи на дистанції 7,5 км серед чоловіків (26:56.8) та на дистанції 20 км (59:51.5) виборов дві бронзові медалі. А 16 січня на дистанції 1500 м, на самому фініші відбулась захоплива боротьба за золоту нагороду серед представників України: лише за мить випередив Григорій свого товариша по команді Рептюха Ігоря, виборовши золото. Бронзова медаль у фіна Туомісто Ілка.

Гр454564561

Тут змагаються майже 220  учасників  (серед  них  близько  120  спортсменів) з 18 країн світу (Австрія, Бразилія, Білорусь, Великобританія, Італія, Китай, Корея, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Угорщина, Україна, Швеція, Франція, Фінляндія, Хорватія, Японія).

Варто відзначити, що Кубок світу є підготовчим етапом для спортсменів та команд до ХІІ Паралімпійських ігор 2018 року, що відбудуться в місті Пхьончхан (Південна Корея). Після трьох днів змагань збірна команда України впевнено посідає І місце за кількістю нагород – 28 медалей.