ДФС перевірить сплату податків нардепом із Черкащини

23 Січня 2017 12:41

Державній фіскальній службі доручили перевірити сплату податків 9 народними депутатами за клопотанням Генпрокуратури. Серед них – мажоритарник із Черкащини Геннадій Бобов (група “Відродження”).

Про пише “Українська правда” з посиланням на джерела у правоохоронних органах, а також на рішення Печерського суду від 16 січня.

photo

Наразі опубліковано дев’ять рішень суду щодо дев’яти нардепів, ухвалені  за клопотанням Генпрокуратури, яка розслідує можливе ухилення нардепами від сплати податків (ч.3 ст. 212 ККУ). У списку – Олесь Довгий, Євген Бакулін, Андрій Лозовой, Юрій Солод – чоловік Наталії Королевської, Борислав Розенблат, Андрій Рибалка, Олександр Горбунов, Віктор Романюк, Геннадій Бобов.

Бобов задекларував готівкою 100 млн грн., 2,5 млн доларів і 1,8 млн доларів своєї дружини. За інформацією ДФС, у 1998-2015 рр. Бобов заробив 118,7 млн грн. Водночас, як зазначено у рішенні суду, у податківців є інформація, що нардепу Бобову у 2015 році були виплачені 17,4 млн грн дивідендів від “АФ “Злагода” і ПП “Шанс”, які він не задекларував, а також що у 2014 році на його рахунки надійшли перекази від 40 фізосіб у розмірі 1-3 млн грн кожний. Тепер, за рішенням суду, ДФС має перевірити достовірність цієї інформації.

Джерело: УНІАН