Шахрайку, яка по всій Україні збирала гроші під виглядом допомоги бійцям АТО, затримали у Смілі (відео)

23 Січня 2017 20:25

1468491132-2320-foto-wwwdepouaСпівробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією припинили протиправну діяльність шахрайки, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції.

Правоохоронці встановили, що організувала оборудку мешканка Черкаської області. Зловмисниця зареєструвала на своє ім’я фіктивний благодійний фонд. Від його імені протягом 2016 року жінка телефонувала керівникам промислових підприємств з проханнями перерахувати певну суму грошей на рахунок “благодійного фонду” для надання допомоги дітям, підрозділам антитерористичної операції, соціально незахищеним верствам населення.

Шахрайка під час телефонних дзвінків представлялася чиновницею різних облдержадміністрацій або помічником високопосадовців. Співробітники Харківського управління спецслужби задокументували, що зловмисниця встигла зібрати майже півтора мільйона гривень. Усі гроші вона витратила в автоматах гральних салонів.

Оперативники СБ України затримали шахрайку в місті Сміла на Черкащині. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 і 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 353 Кримінального кодексу України.