Катеринопіль на Черкащині став унікальним селищем України

25 Січня 2017 16:00

У Катеринополі прийняли обладнання для відкриття безпрецедентного для сіл та селищ України сучасно обладнаного закладу,  покликаного вирішувати проблему поширення чисельності безпритульних тварин та гуманізувати ставлення до них.

Завдяки цьому обладнанню та ініціативам місцевої влади, у Катеринополі буде відкрито перший у області стерилізаційно-карантинний пункт, створення яких у кожному районі регіону передбачено обласною Програмою  регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2016-2020 роки.

dobrodel.org.ua

dobrodel.org.ua

Відкриття такого пункту надає Черкащині статусу першої області, де планується повсюдне впровадження гуманного ставлення до безпритульних тварин, а Катеринополю – статусу першого в Україні селища, де офіційно буде впроваджено європейську практику регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

За словами голови Катеринопільської селищної ради Івана Гегедоша, стерилізаційно-карантинний пункт  вирішуватиме проблему поширення  безпритульних тварин через відлов, стерилізацію, вакцинацію проти сказу та прилаштування їх новим власникам. Саме такий механізм лежить у основі обласної Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки, затвердженій у жовтні 2016 року сесією Черкаської обласної ради. Місцевий аналог програми було затверджено депкорпусом Катеринопільської селищної ради у вересні 2016 року.

Катеринопіль одним із перших підтримав ініціативу відкриття стерилізаційно-карантинного пункту – у рамках трьох пілотів, кошти на облаштування яких (сучасним ветеринарним обладнанням) було  виділено Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні. Виконавцем грантового проекту є Черкаський обласний благодійний фонд “Еко-Центр” (співвиконавець Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області). Таким чином, протягом 2017 року у області почне діяти щонайменше три стерилізаційно-карантинних пункти, майже півмільйона гривень на які виділив Канадський Фонд підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні.