Тепло з Атлантики почне надходити на Черкащину у вихідні, – прогноз

9 Лютого 2017 07:31

На Черкащину пробилася чергова порція холодного арктичного повітря.
Наступ арктичного антициклону супроводжувалося феноменальним ростом показників барометрів. Скажімо, 8 лютого атмосферний тиск на Черкащині зріс до 768 мм.рт.ст., що на 13 одиниць вище норми. Згідно кліматичним розрахункам поточний рік поступається цьому показнику 2014 року, коли було встановлено рекордні 775 мм. рт. ст.

pikabu.ru

У Черкаському обласному гідрометеоцентрі зауважують – такі потужні арктичні антициклони в лютому бувають приблизно раз на 5 років. Осередок високого тиску над Скандинавією закачує холодні повітряні маси з акваторії Карського моря. Із-за чого східна частина України опинилася практично в епіцентрі аномального холоду з температурним фоном на 12-15° нижче норми лютого. А це, в свою чергу, буде тільки надавати сил антициклону, який охоплює крижаним диханням наш регіон.

За прогнозом, показання барометрів почнуть знижуватися завтра, в п’ятницю 10 лютого. Тоді місцями випаде сніг, а холод почне відступати. У вихідні почне надходити тепло з Атлантики, і погода врешті повернеться у кліматичне русло: до -4…-6°.