У першу доба в лікарнях Черкас пацієнтів у невідкладних станах безкоштовно забезпечують ліками, – начальник департаменту

9 Лютого 2017 15:11

Безкоштовне медикаментозне забезпечення першої доби перебування пацієнтів-мешканців міста Черкаси у невідкладних станах в лікувальних закладах міста буде і в 2017 році. Відповідні угоди укладено між департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради та лікарнями.

Про це у своєму фейсбуку повідомив начальник департаменту ОЗ Олег Стадник.

1ml.ck.ua

“Отож, при поступленні у невідкладному стані у стаціонар міських закладів охорони здоров я, шановні пацієнти, мешканці нашого міста, ви вправі вимагати забезпечення призначеного лікування медикаментами, які є в наявності в лікарні”, – зазначив Стадник.

За його словами,  для інфекційної лікарні ця сума складе 368 тисяч грн, для Першої міської лікарні 362 тис грн, для дитячої лікарні 314 тис грн. Лікарні можуть закуповувати лише ті ліки, які чітко визначені наказом МОЗ.

“Що таке невідкладний стан? – Це раптове погіршення фізичного здоров’я людини, яке становить пряму і невідворотну загрозу життю пацієнта. Лікар зобов’язаний призначити лікування відповідно до клінічного протоколу лікування діагнозу, який вам встановлено. Поява у вашому лікуванні високовартісних ліків і направлення в конкретну аптеку повинно вас стривожити і за роз’ясненнями необхідно звернутись до адміністрації закладу. В разі нереагування, прошу письмово звертатись до департаменту охорони здоров’я”, – зауважив Стадник.