Замкнені матір’ю у квартирі голодні діти кілька днів їли цукор із водою (фото, відео)

10 Лютого 2017 21:46

Черкаська поліція оприлюднила подробиці події, коли матір зачинили трьох малих дітей у квартирі – і зникла. Малечу сьогодні звільняли за участі правоохоронців і рятувальників. 

За інформацією Головного управління Національної поліції, троє дітей, віком від двох до шести років, перебували в порожній квартирі по вулиці Пилипенка в Черкасах декілька днів.

Коли рятувальники розрізали двері, то всередині приміщення правоохоронці побачили страшну картину: обдерті стіни, затхле повітря та трьох дітей, за якими, як з’ясувалося пізніше, доглядала старша дівчинка. 6-річна дитина годувала братика з сестричкою лише водою з цукром, бо іншої їжі у квартирі не було. Коли цукор скінчився, діти почали кликати на допомогу.

Працівники поліції викликали швидку медичну допомогу та разом з сусідами помили та погодували дітлахів. Лікарі, які приїхали на місце події, оглянули дітей та забрали до місцевої дитячої лікарні, де вони пройдуть медичне обстеження.

Нині працівники поліції встановлюють місцезнаходження матері. Вирішується питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження за статтею 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Фото і відео – СГЗ ГУ НП у Черкаській області