Влада вже говорить про збільшення кількості госпітальних округів на Черкащині

14 Лютого 2017 10:00

У смт Лисянка голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець та голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко провели виїзну нараду за участі заступників і керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, на якій було обговорено ряд актуальних питань розвитку Черкаської області, сформовано план спільної роботи на найближчу перспективу.

Поділ Черкащини на 4 госпітальні округи, про що в ОДА заявляли раніше, буде допрацьовуватися

Серед іншого, зокрема, присутні узгодили спільну позицію щодо формування в області п’яти госпітальних округів: Черкаського (Канівський, Чигиринський і Черкаський райони), Лівобережного (Драбівський, Золотоніський, Канівський і Чорнобаївський райони), Шевченківського (Городищенський, Камʼянський, Корсунь-Шевченківський і Смілянський райони), Центрального (Звенигородський, Катеринопільський, Лисянський та Шполянський райони) та Західного (Жашківський, Маньківський, Тальнівський, Уманський і Христинівський райони).

“Сьогодні ми отримали актуальну інформацію щодо перспективи створення госпітальних округів в області. В подальшому повинні передати її в райони, провести широке обговорення із громадами щодо мети, завдань та перспектив реформи”, – відзначив Вельбівець.

Обговорили також питання реалізації заходів щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення Центру екстреної та невідкладної медичної допомоги, інформатизації мережі лікувальних закладів області та широкого інформування населення про здійснені заходи і проведення реформ у галузі.