У ЧДТУ готуватимуть експертів-музеєзнавців

15 Лютого 2017 11:37

pikabu.ru

Цьогоріч у Черкаському державному технологічному університеті розпочнуть підготовку фахівців зі спеціальності «Історія та археологія».

 – Відтепер наш університет готуватиме фахівців у галузі історії, музеєзнавства, експертизи культурно-історичних цінностей, правової охорони історико-культурних пам’яток. Набір студентів на спеціальність «Історія та археологія» розпочнеться уже під час цьогорічної вступної кампанії. Згідно ліцензійного обсягу,  ми плануємо набрати до 40 студентів на денну та заочну форму навчання… Реалізуватиме це колектив докторів та кандидатів наук (авторів монографій, підручників, посібників, авторських курсів з історії) у рамках наукової школи, що діє в Черкаському державному технологічному університеті з 1998 року, – зазначив  ректор ЧДТУ Олег Григор.

Після закінчення навчання випускники зможуть працювати у науково-дослідних інститутах та дослідницьких центрах, у антикварних і букіністичних салонах (експертами-консультантами), у структурі органів державного управління, у музеях, історико-культурних заповідниках тощо.