Курсант Черкаського інституту пожежної безпеки врятував дитину (фото)

21 Лютого 2017 14:24

Курсант 4 курсу Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Андрій Сороченко став справжнім героєм, врятувавши малу дитину з понівеченого аварією авто.

Андрій саме повертався з канікулярної відпустки, коли став свідком дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася на Полтавщині, розповідають у ЧІПБ. Масштабне ДТП за участю рейсової маршрутки, яка протаранила ВАЗ 2110, забрало життя двох людей – пасажирів легковика. Курсант ЧІПБ не задумуючись професійно надав допомогу постраждалим під час проведення рятувальних робіт, чим проявив не лише свій професійний, а й громадський обов’язок.

“Діяв за алгоритмом. Спершу оцінивши ситуацію, побачив, що акумулятор “Лади” відкинуло вбік, тобто, нічого не потрібно відключати від електрики, щоб не відбулося займання чи вибуху, – розповідає Андрій Сороченко. – Згодом, оскільки зрозумів, що в салоні більш постраждалого авто є загиблі, а у живого водія значні ушкодження і витягти його самостійно я не в змозі, став розмовляти із ним, щоб хоч трохи знизити його біль, не даючи в стані шоку намагатися вибратися самостійно. В цей момент побачив, що у жінки, яка знаходилася на задньому сидінні і не виявляла ознак життя, в руках затиснута дитина. Вона мовчала, але був присутній м’язовий тонус, значить – жива. Попросив допомоги у інших чоловіків. Просунувши руку під голову, витягли дитину”.

За цей мужній вчинок Андрія нагородили відзнакою ДСНС України – нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації”.

“Вчинок нашого вихованця, його сміливі та рішучі дії під час надання допомоги людям ще раз підкреслюють, що Черкаський інститут пожежної безпеки готує справжніх фахівців рятувальної справи”, – зазначає очільник інституту Олександр Тищенко.

Фото надані ЧІПБ