Рибалку, який провалився під лід, витягували рятувальники

24 Лютого 2017 15:19

Для 33-річного рибалки з Черкас 23 лютого запам’ятається надовго, як день його другого народження, бо лиш волею випадку чоловік лишився живим, провалившись під кригу на Дніпрі у районі дамби. Допомога рятувальників та їх скоординовані дії зберегли життя рибалці.

rada.cherkasy.ua

Як розповів директор КУ “Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби” Сергій Микитченко, повідомлення про цю надзвичайну ситуацію їх установа отримала від сторонніх людей, які знаходились неподалік місця трагедії, 23 лютого близько о пів на четверту годину дня. За лічені хвилини до потерпілого, який знаходився на відстані приблизно 400 метри від черкаської дамби і тримався за крижину, прибув пересувний рятувальний пост.

“Наші рятувальники за допомогою спеціального спорядження та човна доправили потерпілого на берег, надавши першу медичну допомогу. Оскільки стан рибалки нормалізувався, він відмовився від госпіталізації у лікарню та його було доставлено додому, де він зараз почувається добре, – повідомив Микитченко.
Він також укотре наголосив на реальній небезпеці, яка чатує на кожного, хто зараз виходить на кригу. Адже з підняттям температури повітря лід стає крихкий, інтенсивно руйнується від промоїн. Тож охочі порибалити чи прогулятись крижаним Дніпром наражають себе  на справжню небезпеку.