На Дніпрі біля Черкас урятували двох рибалок

25 Лютого 2017 16:36

Сьогодні рано-вранці на Дніпрі біля Черкас урятували двох рибалок. Як розповів Костянтин Проценко з управління ДСНС у Черкаській області, о 05:12 до оперативно координаційного центру управління по допомогу звернулися двоє рибалок, які, перебуваючи на кризі, опинилися відрізаними від берега.

Чоловіки напередодні ввечері вирушили на нічну риболовлю в район 2-го човнового причалу. На ранок, повертаючись додому, за 200 метрів від берега їх зупинила промоїна, що з’явилася вночі. Спроби її обійти наштовхувалися або на крихкий лід, або на нові промоїни.

Зрозумівши усю складність ситуації чоловіки звернулися по допомогу до “Служби порятунку” за телефоном “101”. Одразу після отримання повідомлення на місце надзвичайної події було направлене відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

За допомогою катера на повітряній подушці “Пегас” уже о 6 ранку обох рибалок – 41 та 33  років було знайдено та доставлено до берега. Ніхто із врятованих чоловіків медичної допомоги не потребував. Після інформаційно розяснювальної бесіди рибалок відпустили додому.

Із початку року на водних об’єктах Черкаської області зареєстровано вже 4 пригоди, внаслідок яких були врятовані 5 осіб.

Суттєва відлига та посилення течії, за останні дні істотно зменшили товщину криги на усіх водоймах, місцями, вона стала небезпечно тонкою для перебування людини. Управління ДСНС у Черкаській області звертається до рибалок із проханням не наражати своє життя на небезпеку. Будьте обережні та уважні, майте при собі довгу мотузку, слідкуйте за метеорологічними прогнозами та, пересуваючись кригою, постійно перевіряйте її товщину.