Черкасці хочуть бачити “повітряну скульптуру” біля філармонії

6 Березня 2017 17:31

“Повітряну” скульптуру в Черкасах із великим відсотком імовірності розмістять біля будівлі обласної філармонії – на вулиці Хрещатик. Це місце обрали з урахуванням пропозицій архітектурно-містобудівної ради та результатів рейтингового голосування, яке тривало близько двох тижнів (із 21 лютого до 3 березня) в інтернеті.

Зразок “повітряної скульптури”


Як розповів начальник відділу реклами та дизайну міського середовища департаменту архітектури та містобування Андрій Поліщук, загалом свою думку з цього приводу висловили понад півтисячі респондентів. Місце біля філармонії перемогло з великим відривом і набрало найбільшу кількість голосів.

Другу сходинку в рейтингу посіла локація – “сквер Юність”, їй поступилася інша – будівля мерії. На четвертому місці – дитячий парк, за ним – сквер за ОДА. Ці результати стали вирішальними для обрання остаточного місця розташування скульптури.
“Отримані результати ми передамо представникам компанії “Сатурн”, керівництво якої ініціювало встановлення за власний кошт ексклюзивної для нашого міста інсталяції, – розповів Андрій Поліщук. – Саме їхня компанія візьметься за пошуки скульптора, який втілить у життя цю ідею. Зі свого боку, нам ще лишається узгодити з адміністрацією філармонії таке сусідство”.