Черкаські редактори комунальних газет проголосили “Укрпошту” ворогом преси

13 Березня 2017 07:30

stopcor.org

Внести підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” до антирейтингу ворогів преси, який складає Національна спілка журналістів України (НСЖУ), запропонували редактори комунальних газет Черкащини.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Під час конференції обласної організації НСЖУ у Черкасах редактори комунальних газет наголосили, що підвищення тарифів на доставку преси, які анонсувала “Укрпошта”, фактично невчасне повернення редакціям газет коштів передплатників, низька якість послуг – ті фактори, які демонструють, на їх думку, вороже ставлення державного підприємства до ЗМІ.

“Нечувано, що “Укрпошта” збирається підвищувати ціни на самі квитанції, які ми тисячами приймаємо і виписуємо в редакціях, фактично роблячи за них роботу. Це нищення преси, більшого ворога немає”, – обурювалися редактори.

В.о. голови НСЖУ Сергію Томіленку вони скаржились, що у поштових відділеннях дуже часто “гублять” примірники газет і вимагають у редакції нові, доставляють пресу з кількаденною затримкою. У деяких райцентрах листоноші просять безкоштовно дарувати їм примірники газет.

Раніше Національна спілка журналістів України засудила як непартнерські дії “Укрпошти”, що лобіює різке підвищення тарифів на приймання та доставку видань за передплатою, і закликає не допустити прийняття наказу про їх затвердження.

До 14 березня Національна спілка журналістів України приймає аргументи редакторів щодо проекту наказу Мінінфраструктури про підвищення поштових тарифів.

Свою позицію можна висловити, заповнивши анкету за посиланням:  http://bit.ly/2lsGmAw або надіславши позицію на адресу НСЖУ oblik@nsju.org .