Черкаська міська рада просить визнати АТО війною та припинити торгівлю з окупованими територіями

15 Березня 2017 15:05

rada.cherkasy.ua

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили звернення до центральної влади України, у якому підтримано економічну блокаду з окупованими територіями в Донецькій і Луганській областя. Також у зверненні висловлено вимогу визнати антитерористичну операцію – війною, а Російську Федерацію – агресором. Це звернення на позачерговому засіданні сесії із третьої спроби підтримало 22 обранці, ще два утрималися й 7 – проти. На це їм знадобилося майже дві години обговорень, зазначають у міській раді.

“Сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми псевдо-республіки, контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети та фінансують із них діяльність терористі, зокрема, й боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по нашим військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, контрафакти та фальсифікована продукція, як-то: алкоголь, тютюнові вироби чи ліки, – зачитав текст звернення депутат Павло Карась. – В умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України продовжується, будь-які економічні стосунки з окупованими територіями можуть здійснювати лише в правовому полі України та на підставі спеціального закону”.

Текст звернення Павла Карася. Фото procherk.info

Серед іншого черкаські обранці вимагають створити спеціальну тимчасову слідчу комісію та дати принципову оцінку діям силовиків під час штурму редуту учасників економічної блокади на переїзді станції “Кривий Торець” в селищі Щербинівка, що на Донеччині.
Одним із важливих пунктів цього звернення – визнати факт війни із Російською Федерацією та негайно прийняти Закон про окуповані території. Також депутати внесли до звернення, зачитаного Карасем, поправки від депутата Романа Дісканта, які стосуються, зокрема, вимоги звільнити арештованих “блокадників” та покарати винних у побитті. А ще – чітко заборонити торгівлю з окупованими територіями, ввести воєнний стан там та загалом визнати військову агресію Росії.