Іркліївські рибалки “свого” керівника добилися без страйку

22 Березня 2017 20:10
У п’ятницю, 17 березня зранку, намітили провести акцію протесту рибалки Іркліївського риборозплідника рослиноїдних риб. Вони були налаштовані перекрити автотрасу Бориспіль-Запоріжжя, що проходить через їхнє село, повідомляє “Черкаський край”.

 

Мирний протест готові були підтримати й сільчани, адже громада прислухається до цього бюджетоформуючого підприємства. Та в останній момент цей страйк відмінили — в столиці, в Держриб­агентстві України, почули про вимоги іркліївських рибалок та пообіцяли їх виконати.

Про ситуацію, що склалася, уже торік писали. Навчений власним гірким досвідом, колектив був переконаний, що треба мати відданого справі керівника. Тож рекомендував на посаду директора місцевого рибовода з відповідною галузевою освітою та значним досвідом роботи Сергія Піддубного. Та на конкурсі, зігнорувавши думку колективу, допустивши низку порушень у процедурі його проведення, в Держрибагентстві України директором Іркліївського риборозплідника знову призначили чужого — людину зі столиці.

Колектив оспорював призначення в суді, а потім не пускав нового директора на територію підприємства. Йому так і не вдалося подолати кругову оборону рибалок та проникнути на підприємство. Тим часом підприємство працювало в звичайному ритмі, досягнувши показників навіть кращих, ніж за останні десять років. Майже рік — без директора, його обов’язки виконували два заступники (із загальних питань — Анатолій Рябокінь, із виробничо-технологічних — Сергій Піддубний).

Проте не маючи змоги потрапити на підприємство, чужий директор мав право підпису. Тому вже цього року, особливо під весну, стало відчутно, що роботу риборозплідника блокують. Особливо тепер, у період нересту. Терпець рибалкам увірвався, тому й відважились на акцію протесту на автотрасі. Та з Києва повідомили, що у Держрибагентстві приймають їхні вимоги — виконуючим обов’язки директора призначили Анатолія Рябоконя. У ближчій перспективі пообіцяли оголосити конкурс на заміщення посади директора та провести його прозоро, з урахуванням думки колективу.

Рибалки сподіваються, що цього разу там, нагорі, свого слова дотримають. У риборозпліднику взялися за весла й вийшли на воду.