За вихідні сталося 17 пожеж сухої трави на Черкащині

3 Квітня 2017 12:02

Упродовж минулої доби в області виникло 17 загорань сміття, трави, залишків сухої рослинності, інформують рятувальники.

ck.dsns.gov.ua

Двічі горіло в Умані, у селі Демки Драбівщини, Ліплявому на Канівщині, де загорілося відразу чотири повітки і виникла загроза пожежі в лісових насадженнях, в Мошнах, Черкаського району, Матвіївці на Золотоніщині, Кучківці на Лисянщині та в Носачеві Смілянського району. лених пунктах Маньківського, Черкаського, Смілянського, Катеринопільського, Смілянського та Золотоніського району. Потерпали від пожеж пов‘язаних із спалюванням сухої трави також мешканці Маньківки, Катеринополя та Черкас.

Причиною всіх пожеж являється необережність громадян під час поводження із відкритим вогнем, повідомляють в управлінні ДСНС у Черкаській області.

Зважаючи на різке збільшення кількості займань сухостою та з метою попередження виникнення трагічних наслідків, рятувальники закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах.

“Не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, не кидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Утримайтесь від розведення багать у лісових масивах. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем, – ідеться в повідомленні рятувальників. –

У випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно звертайтесь до “Служби порятунку за номером 101”.