Охочих запрошують у “Писанковий рай” у центрі Черкас (програма заходу)

11 Квітня 2017 08:11

Із 12 до 25 квітня  в центрі Черкас на території скверу “Юність” діятиме масштабний міський фестиваль “Писанковий рай”. Про це інформують у Департаменті освіти і гуманітарної політики міської ради.

Завтра, 12 квітня, о 15.00 відбудеться відкриття виставки найкращих дитячих робіт Великодньої тематики – це традиційні та сучасні писанки, весняні композиції, тематичні вироби та інше.

У рамках фестивалю заплановано ряд заходів:
• міський конкурс арт – об’єктів “Черкаська писанка”;
• виставка – ярмарок “Великодня паска”;
• виставка робіт юнацької та дитячої творчості “Великдень в Черкасах”;
• пленери юних художників;
• містечко майстрів та виставка декоративно-прикладного мистецтва на весняну тематику;
• майстер-класи зі створення традиційних та сучасних писанок;
• концертні програми шкіл естетичного виховання;
• традиційне обрядове дійство “Свято Великодня”.

Більше 3000 традиційних та сучасних писанок розмістяться на великодніх деревах, а дитячі композиції на великодню тематику прикрасять живі дерева.
Виставка триватиме до 25 квітня 2016 року.У містечку майстрів всіх охочих навчать власноруч виготовляти писанку та великодню прикрасу, а на ярмарку-розпродажу можна буде придбати смачні паски та смаколики.

17 квітня о 12.00 на території скверу “Юність” пройде традиційне обрядове дійство “Свято Великодня”.

Окрасою фестивалю стане конкурс – ярмарок “Великодня паска”, участь у ньому візьмуть навчальні заклади, коледжі, професійно-технічні училища, вищі навчальні заклади, кулінари-аматори та кондитерські міста, які зможуть представити свій заклад та реалізувати кондитерські вироби виготовлені власноруч.

У рамках “Свято Великодня” відбудеться нагородження переможців конкурсу вуличних інсталяцій “Черкаська писанка” та розважальна програма від учнів шкіл естетичного виховання, які представлять глядачам весняну концертну програму та водитимуть хороводи з веснянками та гаївками, закликаючи мирну й теплу весну.

Концертні програми шкіл естетичного виховання та пленери юних художників на території скверу «Юність» триватимуть з 18 до 23 квітня. Початок о 16.00.