У Черкасах сьогодні вперше зареєструють шлюб за одну добу

20 Квітня 2017 14:54

Сьогодні на території «Центрального стадіону»  стануть на весільний рушник наречені, які вирішили взяти участь у пілотному проекті «Шлюб за добу». Таким чином  ініціатива Міністерства юстиції України, який реалізує аналогічні нововведення в регіонах України, стартувала вже і в Черкасах.

kyrios.org.ua

Як розповів директор КП «Центральний стадіон» Юрій Гончаров, така ініціатива вже набирає розголосу, тож є перші охочі одружитись швидше. Приміром, крім сьогоднішніх наречених, про своє бажання зареєструвати шлюб за добу на території «Центрального стадіону» вже повідомили ще чотири пари.

Юрій Гончаров зауважує, що у них можна укласти шлюб як з урочистою церемонією, так і неурочисто.

За словами заступника начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Нони Корж, якщо пара бажає зареєструвати свій шлюб, не чекаючи місячного терміну, за обраними місцем та визначені строки, може звертатися до організатора державної реєстрації шлюбу у Черкасах – Комунальне підприємство «Центральний стадіон» Черкаської міської ради, за адресою: м.Черкаси, вул.Смілянська, 78; контактні телефони: (0472) 37-14-68, 45-21-93.

Документи, необхідні для державної реєстрації шлюбу:
– Паспорт громадянина України;
– паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства (якщо заявником є іноземець, особа без громадянства додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України).

– У разі якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо).

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченими в установленому порядку.