Черкащан запрошують на фестиваль “Народний герой” цими вихідними

5 Травня 2017 20:13

У понеділок 8 травня у Черкасах в Долині троянд об 11 годині відбудеться патріотично-просвітницький фестиваль «Народний герой». Сюди скликають усіх охочих черкащан та гостей міста.

Захід організовано за ініціативи та підтримки громадських організацій, поміж яких: «Межа.Юа», «Наш батальйон», «Творчий коловрат», благодійний фонд «Центр допомоги армії», «Час надії», прикордонний центр «Оршанець», НВФ «Урожай». Також долучилась обласна та міська влада, інформують в ОДА.

«Фестиваль «Народний герой» ми організували для того, аби вкотре нагадати про цінність українських традицій, поваги та пам’яті до ветеранів, героїв усіх часів. У цілому фест передбачає патріотично-виховну поінформованість населення, – розповідає керівник проекту Ірина Хорошаєва. – На це спрямовані відповідні локації та майданчики, що діятимуть цього дня. Приміром, робота лекторію направлена на висвітлення тем, що стосуються соціальної адаптації учасників АТО та ветеранів війн, лекції про історичні події та відомих постатей, презентації книжок на тему війни в АТО. Різноманітність фотозон на історичні теми спрямовані на осмислення подій того часу та зацікавленість аудиторії в поглибленому вивченні цих питань. Наповнення музичної сцени життєстверджуючим матеріалом закріплює ефект масової патріотично-виховної роботи».

За словами очільника громадської організації «Межа. Юа» Олександра Тимошенка, відвідувачі зможуть долучитися до тематичних виставок, тактичних локацій, ярмарок народних майстрів та зон майстер-класів. Працюватиме й польова кухня.

Тимошенко також повідомив, що в межах фесту попередньо відбулися конкурси дитячих малюнків та есе, переможців яких нагородять під час фінального етапу фестивалю 8 травня.