Показали, як виглядатиме черкаське “колесо огляду” за 8 млн. грн. (фото)

11 Травня 2017 21:15

Вінницький завод “Аналог” виготовлятиме для Черкас атракціон “колесо огляду”. На забаву для містян і гостей Черкас влада витратить майже 8 млн. грн. За словами секретаря міської ради Олександра Радуцького, загальна вартість атракціону 7996 тис. грн. Гроші передбачили в міському бюджеті-2017.

“Після демонтажу старого аварійного колеса було багато звернень із проханням повернути колесо до мене як до керівника підприємства на той час, згодом – уже як до секретаря, – розповідає  Радуцький. – Абсолютно впевнений, що воно стане ще однією родзинкою нашого міста й першим зустрічатиме його гостей”.

На колесі огляду буде розміщено 20 кабінок, з яких 10 – закритого типу, це дозволить кататися навіть взимку.

“Планується, що колесо виготовлять упродовж півроку, а встановимо його до кінця поточного року”, – коментує директор КП “Дирекція парків” Володимир Стойко.

Як повідомили в “Дирекції парків”, це уже другий атракціон, який підприємство замовляє у вінницьких фахівців. Перший – ланцюгова карусель для парку “Сосновий бір”, яка працює з 2009 року.

Підприємство “Аналог” працює з 1990-го року, розважальні комплекси його виробництва працюють у багатьох європейських країнах – Польщі, Німеччині, Франції, Литві, а також інших містах України.

Нагадаємо, колесо огляду у Черкасах працювало в парку 50-річчя Жовтня (нині – це парк “Сосновий бір”) із 1971 до 2008 року.