Потеплішає на Черкащині наприкінці тижня

15 Травня 2017 12:00

Цього тижня погоду Черкащини формуватиме поле підвищеного тиску, тому істотних дощів не очікується. Проте утримається прохолодна, як для цього часу, погода з температурою вночі 5-10 вдень 13-18º. Заморозки малоймовірні. У вихідні синоптична ситуація зміниться, у наш регіон почне надходити тепле повітря з півдня. Температура повітря вночі становитиме 10-15º, вдень 18-23º, інформують в обласному гідрометеоцентрі.

Фото Миколи Борисенка

Зазвичай із 13-15 травня середньодобова температура повітря переходить через 15º і на Черкащині починається літній режим погоди. Нинішнього року по-літньому тепло було лише до 8.05, коли денні температура повітря були 21-27º. Починаючи із 9 травня під впливом континентального арктичного повітря відбулося різке суттєве зниження температури повітря і встановилася холодна погода. Порівняно з початком місяця температура повітря знизилася вдвічі. 11 травня спостерігалися найбільш жорсткі за 100 років метеоспостережень заморозки. Таким чином в нинішньому році літо в звичайні строки не наступило.

12-14 травня атмосферні фронти циклону, що переміщувався із Молдови на Азовське море зумовили довгоочікувані дощі загальною кількістю 7-23 мм, або 1-3 декадних норм. Дощі поповнили вологозапаси грунту, тобто ситуація з зволоженням грунту покращилася.