Виплата заборгованої зарплатні черкаським енергетикам залежить від того, чи оживе “Азот”

30 Травня 2017 20:25

Питання ПАТ “Черкасиобленерго” розглядали сьогодні на засіданні НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг). Як відзначив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, що брав участь у засідання, перемовини були вкрай напружені.

Ось що пише Ткаченко з цього приводу у своєму фейсбуку:

“ЩО МАЄМО. П’ятий місяць працівники ПАТ “Черкасиобленерго” не отримують зп. Колектив оголосив страйк. А це – щоденна загроза для енергопостачання області. Попередній менеджмент компанії під слідством – звинувачення в розкраданні коштів.
“Черкасиобленерго” завинило ДП “Енергоринок” понад 600 млн грн. Через це держрегулятор встановив для “Черкасиобленерго” нульовий алгоритм розрахунку, за яким на користь “Енергоринку” йдуть усі кошти, зібрані нашою енергокомпанією.
Найбільший боржник самого “Черкасиобленерго” – ПАТ “Азот”, що зараз не працює.

ЩО ВЖЕ ЗРОБИЛИ. Зменшили екоброню для “Азоту” (тобто мінімальний рівень споживання електроенергії, що забезпечує передумови для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій). Такою була вимога НКРЕКП для перегляду алгоритму розрахунку. Підготовлені проекти угод про реструктуризацію боргу “Азоту”.

ЩО ВИРІШЕНО НА ЗАСІДАННІ НКРЕКП. З найголовнішого. Кошти, сплачені “Азотом”, надходитимуть на поточний рахунок “Обленерго”, а далі на виплату зп енергетикам.
Цей механізм запрацює, якщо запрацює сам “Азот”. Завтра матиму зустріч із його керівництвом. Оптимізму додає той факт, що Уряд відновив антидемпінгові мита на російські добрива (це має посприяти запуску заводу).

Перемовини тривають”.