У Червоній Слободі підприємство труїть людей (відео)

9 Червня 2017 12:58

Без дозволів на діяльність і зі шкідливими наслідками для довкілля продовжує функціонувати виробництво у Червоній Слободі під Черкасами. Щоб зупинити підприємство, жителі села атакують скаргами всі можливі інстанції. Та поки що безрезультатно. Знімальна група ТРК “Рось” побувала на території виробництва наприкінці травня і бачила все на власні очі.

Аби висловити свій протест проти діяльності небезпечного виробництва, люди зібралися на його території. У представників підприємця вимагали показати дозвільну документацію. Останні запевнили: жодної діяльності тут не ведуть, а каністри з речовинами невідомого походження та шини, які регулярно тут спалювали, обіцяли вивезти негайно.
Обурена громада на місце події викликала поліцію та представників влади. Петро Коренюк – заступник голови Черкаської РДА – запевнив – про ситуацію не знав, але тепер вживатиме необхідних заходів, аби вирішити проблему.

Та вже менш ніж за тиждень червонослобідчани знову зібралися на території того ж виробництва. Тут знову палили шини. Будівлі селян вкрив чорний дим. Посилаючись на бездіяльність владців, обурена громада викликала на місце події поліцію. Правоохоронці запевнили людей, що каністр з невідомою речовиною цього разу на території виявлено не було. Їх дійсно вивезли та у подальшому утилізують, на що підприємство має ліцензію.

Функціонування ж самого підприємства на даний час призупинено у зв’язку з відсутністю ліцензії на діяльність та порушення вимог природоохоронного законодавства. До Черкаського окружного адміністративного суду направлено відповідний позов.