Після петиції громадян у Черкасах облаштують новий пішохідний перехід

14 Червня 2017 08:20

На вулиці Юрія Іллєнка (колишня – Горького) біля будинку №11 упродовж облаштують новий пішохідний перехід та встановлять необхідні дорожні знаки. Рішення про це більшістю голосів ухвалили на засіданні виконавчого комітету, повідомляють у міській раді.

Як розповів заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук, нанести розмітку на тамтешній дорозі вирішили після звернень громадян. Зокрема, нагадаємо, в січні в мережі зареєстрували відповідну петицію. Її автор наголошував, що в цьому місці (а саме – біля магазину “Буревісник”) проїжджу частину щодня перетинає дуже багато дітей та людей похилого віку, бо поруч – дитячий садок, школа, зупинки громадського транспорту.

№На превеликий жаль, водії прямують уздовж вулиці в обох напрямках, часто порушують швидкісний режим і не надають перевагу пішоходам,які перетинають проїжджу частину”, – йшлося в петиції.

І хоча тоді це електронне звернення так і не набрало достатньої кількості голосів, до її автора дослухалися. Згідно з ухваленим рішенням, комунальники упродовж місяця мають облаштувати там пішохідний перехід, нанести розмітку та встановити відповідні дорожні знаки.