Штучно створювана криза, – мер Черкас зробив різку заяву з приводу незручностей з ремонтом мосту через Дніпро

15 Червня 2017 15:03

“Штучно створюваною кризою” назвав наслідки ремонту мосту через Дніпро біля Черкас, який стартує 19 червня, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Сьогодні на брифінгу він оприлюднив заяву з приводу проблеми. Завтра на сесії міськради депутатський корпус буде обговорювати питання актуального ремонту мосту і незручностей для черкащан, пов’язані з його перекриттям.

На думку Бондаренка, кризу може викликати перекриття руху приватного та комерційного транспорту  на більшу частину доби через мостову переправу на трасі Н-16 Золотоноша-Умань (“міст через дамбу”).

Що пропонує Бондаренко у вирішенні ситуації?
– На період ремонту встановити режим пропуску, який би дозволяв комерційному та приватному транспорту, що належить місцевим мешканцям, комерційним компаніям, організаціям усіх форм власності, перетин мостової переправи для яких є критичною необхідністю, перетинати міст у певні години за розробленим і оприлюдненим заздалегідь розкладом.
– Рух транзитного транспорту, який є найбільшим, має бути повністю обмежений, інформаційні знаки, що інформують водіїв мають бути розміщені заздалегідь на маршрутах під’їздів до дамби.
– Розглянути питання організації реверсного (одностороннього) погодинного пропуску транспорту (парні /непарні години на правий/на лівий береги), що дозволить уникнути утворення заторів на дамбі та мосту.
– За рахунок ресурсів Укрзалізниці запустити погодинний потяг – по дамбі між платформами на початку дамби та станції Чапаївка, але більш комфортніший за наявний залізничний ресурс на Драбівсько-Шевченківській ділянці доріг. Одночасно організувати паркувальні майданчики, що охороняються поліцією,  по обидві сторони дамби, де всі бажаючі могли б залишити машини й перетнути Дніпро залізничним транспортом в зручний час.

“Рішень може бути багато. Але є неприпустимим ставити людей перед фактом докорінно міняти звичний спосіб життя так, як це фактично робиться зараз”, зазначив Бондаренко у своїй заяві.

Нагадаємо, міст через Дніпро, який поєднує правий і лівий береги  річки, перекриватимуть з 19 червня на 4-6 місяців для середнього ремонту. Ремонтуватимуть також і дамбу.