У Черкасах вивчають можливість платити через смартфон і в тролейбусах

22 Червня 2017 21:00

Понад 70 маршрутних автобусів у Черкасах приймають плату за проїзд без готівки. Таку альтернативу звичайному способу оплати впровадили ПрАТ “Черкасиавтотранс”  і ПриватБанк.

Пасажири черкаських маршруток № 8, 21, 26, 27 зможуть оплачувати проїзд через смартфон, відсканувавши QR-код, що розміщено в салоні. Уся процедура оплати триватиме не більше 15–30 секунд.

 

Як повідомив журналістам керівник Напрямку платежів і переказів Черкаського ГРУ ПриватБанку Володимир Добровольський, щоб скористатися новою послугою, потрібно активізувати мобільний додаток Privat24 на телефоні та відсканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у маршрутці. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде пред’явити кондукторові чи контролеру.

Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Нині вже ведуться переговори про оплату проїзду за допомогою QR-кодів з іншими черкаськими перевізниками та КП “Черкасиелектротранс”, інформують у Черкаському головному регіональному управлінні  ПриватБанку. Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зацікавився нововведенням і пообіцяв розглянути можливість запровадити такий спосіб оплати проїзду й у міських тролейбусах.