Рятувальники допомогли жінці з трьома дітьми відновити будинок після буревію

11 Липня 2017 13:44

Село Привітне на Золотоніщині стало одним із найбільш постраждалих населених пунктів в районі від буревію 1 липня.

За кілька днів рятувальники та курсанти Черкаського інститутут пожежної безпеки прибрали та розпиляли тут 47 повалених та аварійних дерев. На території 12 приватних домоволодінь провели роботи з зняття аварійного шиферу і розбиранню пошкоджених фронтонів на житлових будинках.

Хто як не працівники пожежно-рятувальної служби знають, що пожежа, стихійне лихо, приносять не лише багато збитків, а й переживань. Саме тому професія рятувальника включає в себе не лише роботи з ліквідації пожеж інших надзвичайних подій їх наслідків, а й психологічну складову, яка передбачає надання допомоги потерпілим від лиха.

“Коли особовий склад пожежно-рятувальної частини дізнався, що в одному з найбільш пошкоджених будинків на вулиці Дружби, проживає багатодітна родина з важким матеріальним становищем, вдова з трьома дітьми, ми вирішили, що повинні їй допомогти відновити будинок”, – розповів начальник Золотоніського районного відділу управління ДСНС Олександр Пилипенко.

Менше тижня знадобилося рятувальникам 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини для розбирання потрощеного та відновленню нового шиферного даху.

Упродовж 4-х днів рятувальники відбудовували зруйновану покрівлю житлового будинку. Гроші на будівельні матеріали виділила адміністрація, а місцеві рятувальники, озброївшись будівельним інструментом, закатали рукави.

Зусиллями особового складу пожежно-рятувального підрозділу, який працював на будівництві у вільний від служби час, вдалось в стислі терміни повернути будинку не лише його зовнішній вигляд, а що найбільш цінне – затишну атмосферу родинного гнізда. Щодня на будівництві працювали 5-7 рятувальників.

За словами самої Наталії Лобащук, вона була у розпачі, а єдине, що надавало їй сил, це те, що стихія не нашкодила її дітям. Спочатку вона не чекала допомоги ні від кого. Просто опустилися руки.

“Важко було взагалі усвідомити той жах, що відбувався навколо. Проте, вже у перший день приїхали рятувальники, а наступного дня привезли будівельні матеріали. Фахівці ДСНС заспокоїли, сказали, що допоможуть. Почали розбирати завали та руйнування. Просто на очах у будинку знову з’явився дах, це справжнє диво. І ще, ви знаєте, я зрозуміла, що світ дійсно не без добрих людей, і в наш час є люди з гарячим серцем і доброю душею, такі як наші пожежники-рятувальники, що приходять на допомогу першими”, – розповіла Наталія Анатоліївна.

Нагадаємо, 1 липня Черкаська область опинилася в зоні дії потужного атмосферного фронту внаслідок якого у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Уманському, Катеринопільському, Черкаському та Шполянському районах інфраструктурним об’єктам, зеленим насадженням, було завдано значної шкоди, значних руйнувань зазнав і житловий сектор. Сума збитків, за підрахунками, склала 400 млн. грн.