11 населених пунктів на Черкащині – без світла

14 Липня 2017 13:14

Станом на 6 ранку 14 липня через дощі й грози залишилися вимкненими більше 300 підстанцій на Черкащині, інформують в “Обленерго”. 4 ТП у Золотоніському районі та 2 ПЛ у Чорнобаївському, які мають увімкнути до вечора п’ятниці. Над ліквідацією працюють місцеві аварійні бригади. Усі додаткові бригади повернулися до своїх районів.

expres.ua

Через проведення аварійних робіт після стихії 1 липня підприємство зазнало збитків майже на 4 млн грн, які включають в себе і не відпущену в цей період електроенергію.

“Ми зацікавлені у якнайшвидшій подачі напруги, адже ми теж потерпаємо від цього, електроенергія – наш товар. Через стихію підприємство вже недоотримало більше мільйона гривень, – говорить голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук. – Бригади працюють оперативно, проте, прошу жителів пам’ятати, що світло – не сонце, за кожною освітленою оселею, кожною кіловат-годиною стоїть праця сотень енергетиків”.

Щодо закупівель на потреби ліквідації наслідків негоди, яка прокотилася Черкащиною на початку липня, то було придбано 391 опору на суму 930 тис грн, ізолятори на суму 90 тис грн, 4 тони проводу на суму 400 тис грн, палива на суму 500 тис грн та інші матеріали (шифер, метал, траверси тощо) на суму понад 800 тис грн.