Після гроз повернеться спека

24 Липня 2017 08:10

Після досягнення у суботу 22 липня денного максимуму по Черкаській області до +33+35º, холодний атмосферний фронт з півночі зумовив по всій території області грози, місцями шквали до 18 м/с, але випало лише біля 2 мм опадів, по півночі області – до 7 мм. Лише гідропост Канів зафіксував дуже сильну локальну зливу – 70 мм опадів за 2 години, тобто майже місячна норма. За фронтом стало прохолодніше на 2-3º.

Фото Олександра Костирка

Проте, у вівторок, 25 липня під впливом антициклону, знову повернеться спека до +31+33º.

Високий температурний фон та відсутність ефективних дощів сприяють швидкому зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області. На початку нового тижня він очікується на рівні 4-го ( висока), місцями 5-го ( надзвичайна) класу.

Пожежонебезпечний період співпадає з порою жнив. Загрозливу обстановку створюють сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість і безвідповідальність. Під час проведення жнив місцями проводиться спалювання стерні, іншої рослинності. А коли сільськогосподарські землі межують із лісовими масивами, то це створює реальну загрозу останнім, адже вогонь може перейти до лісу та спричинити великі лісові пожежі.Тому будьте обережні з вогнем на природі!