На Уманщині ліквідовували вилив невідомої речовини

1 Серпня 2017 18:00

У понеділок 31 липня близько 11:40 в адміністративних межах села Доброводи Уманського району на дорожньому полотні автодороги “Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань” місцеві жителі виявили розлив невідомої речовини, яка при випаровуванні мала різкий неприємний запах, інформують в управлінні ДСНС у Черкаській області.

dyvys.info

Під час огляду місця події було виявлено ще одне місце розливу невідомої речовини. Загальна площа двох розливів становила близько 50 м.кв. За попередньою оцінкою, речовина має органічне походження (ймовірно біологічні тваринницькі відходи).

О  14:00  на місці події було проведено виїзне засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС Уманської районної державної адміністрації. Замірами, проведеними Уманським міськрайоннним відділом ДУ “Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України”, наявності в повітрі небезпечних для людей шкідливих речовин не виявлено.

Черговий караул Уманської пожежно-рятувальної частини, який прибув на місце події провів роботи по змиванню та дезінфекції хлорним розчином дорожнього покриття. Станом на 21:00 годину роботи були завершені. Рятувальники стверджують, що загрози населенню немає.