Чи знищить мовлення суспільне мовлення громадське?

10 Серпня 2017 13:12

Коли тривала дискусія про правові механізми створення Суспільного мовлення, я застерігав від небезпеки знищення громадського (у розумінні мовлення громад), тодішніх ОДТРК. Натомість, ПАРТІЯ НЕСАМОВИТИХ ПРИХИЛЬНИКІВ АМЕРИКАНСЬКИХ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ГРАНТІВ за все ліберальне і космополітичне переконала владу в необхідності революційної зачистки державного телебачення і радіо, включно з обласними компаніями від «української шароварщини, совку і пенсіонерів».

iPress.ua

За два з половиною роки «активної діяльності» колишній Перший Національний став ТРИДЦЯТИМ ліберальним (дивись рейтинги ІТК у так званій рекламній вибірці), а першим вагомим кроком Рехформи є захмарні зарплати очільників каналу та «творчий проект» щодо висилення журналістів з приміщення Хрещатик, 26 , щоб заробити на аренді!

Наступним кроком, планується об`єднання обласних кампаній в регіональні, де центральні регіональні офіси будуть розміщені у тих обласних містах, де найбільше «люблять і підтримують» грошелюбних рехформаторів. Більшість працівників на обласних теле та радіоканалах мовчать і патріотично вірять «що якось воно буде»! Поки що заявили про свою позицію колективи Львівщини та Київщини.
У свою чергу вважаю МЕДІАЗЛОЧИНОМ спробу знищити області телерадіокомпанії, які єдині висвітлюють реальне життя місцевих громад і творять український світ!

Нагадаю також Уряду про необхідність виконання норми Закону «Про суспільне телебачення та мовлення» від 19.03.2015 року про обов`язок «підготувати та подати до Верховної Ради України у шестимісячний строк пропозиції щодо ЗАПРОВАДЖЕННЯ МОВЛЕННЯ ГРОМАД на принципах суспільного мовлення!»

Отож, ПЕРЕКОНАНИЙ, ЩО БЕЗ ЗАКОНОДАВЧОГО ВРЕГУЛЮВАННЯ МОВЛЕННЯ ГРОМАД (ГРОМАДСЬКОГО МОВЛЕННЯ) БУДЬ-ЯКІ ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЕКСПЕРИМЕНТИ НЕЗАКОННІ!

Треба прагнути до створення реального НАЦІОНАЛЬНОГО СУСПІЛЬНОГО ТА РЕГІОНАЛЬНОГО ГРОМАДСЬКОГО МОВЛЕННЯ, які будуть взаємодоповнювати одне одного та співпрацювати.

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна», допис із авторського блогу