Черкащани – у збірній України на Всесвітній літній Універсіаді в Тайбеї

11 Серпня 2017 14:49

Студенти Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Олександр Кобець, Олександр Каракай, Анастасія Сапсай увійшли до складу збірної команди України на Всесвітню літню Універсіаду. Про це повідомили в ЧНУ.

З 19 по 30 серпня у китайському Тайбеї проходитиме XXIX Всесвітня літня Універсіада, яка збере понад 12 тисяч атлетів зі 160 країн світу.

Україну представлятиме 179 студентів-спортсменів із 55 вищих навчальних закладів, які вестимуть боротьбу у 14 з 22 видів спорту, а саме: баскетболі (чол.), важкій атлетиці, волейболі (жін., чол.), спортивній гімнастиці, художній гімнастиці, дзюдо, легкій атлетиці, плаванні, стрибках у воду, стрільбі з лука, тхеквондо, фехтуванні, футболі та ушу.

Всесвітня Універсіада є головним студентським змаганням, яке відрізняється своєю незабутньою атмосферою і напруженою боротьбою, що символізує справжній дух чесного спортивного суперництва. За масштабністю і значущістю Всесвітню літню Універсіаду можна порівнювати з Олімпійськими Іграми, адже близько 60% учасників універсіад згодом виступають на Олімпійських Іграх.

Честь України на Універсіаді відстоюватимуть:
Олександр Кобець – баскетбол;
Олександр Каракай – фехтування;
Анастасія Сапсай – дзюдо.